În prima parte a acestui an, mai multe companii din industria de mobilă și-au făcut planuri pentru export, Târgul Internațional de Mobilă și Design Interior MOBITEX 2017 Brno, Republica Cehă, din luna aprilie, fiind deja pe lista lor. Și nu este un exemplu singular, astfel de evenimente desfășurându-se în mai multe orașe europene, cu sute de companii care își prezintă produsele.  

„Industria mobilei rezistă și aduce venituri României, în ciuda tuturor greutăților din ultimul an. Este sectorul care creează un sold favorabil export-import de peste 1,5 miliarde de euro/an, la balanța comerciala a României, cifră înregistrată la nivelul anului trecut. Iar această creștere se observă an de an, dacă ne gândim că în anul 2008 soldul favorabil export-import era de 608 milioane de euro, iar în 2015 a crescut de circa 2,5 ori”, a declarat recent Aurica Sereny, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR). Potrivit acesteia, creșterea s-a menținut și în 2016.

Referitor la târgul internațional BIFE SIM, care se organizează în fiecare an, Sereny a spus, imediat după târgul din toamnă, că acest eveniment se poate compara cu orice târg din străinătate. ”Nu ne este frică nici de Milano, nici de Koln și nici de Paris. Suntem la nivel international”, a punctat Sereny.