Luckytrip

Pentru turiștii pasionați de călătoriile alese spontan, chiar de la aeroport, Luckytrip este cea mai inteligentă aplicație. Doar stabiliți un buget și permiteți aplicației să planifice călătoria perfectă: va găsi undeva să meargă, cazare, dar și diverse activități, selectând din mai mult de 300 de orașe.

Trip.com

Cunoscut anterior sub numele de Gogobot, Trip.com este o aplicație de cercetare a călătoriilor pentru a explora diverse activități și locuri de cazare- inclusiv evenimente speciale – în peste 60.000 de destinații, cu comentariile călătorilor ca ghid suplimentar. Aplicația permite utilizatorilor să-și descrie preferințele de călătorie și personalitatea, fiind capabilă să facă recomandări pentru gusturile individuale de călătorie, economisind ore de căutări.

 Localeur

Această aplicație de călătorie foarte apreciată se concentrează pe sfaturile celor care știu cel mai bine destinațiile. Folosește o "comunitate de degustători locali", de la artiști la antreprenori, care împărtășesc sfaturile lor pentru tot ce înseamnă o destinație și ce locuri puteți găsi, de la cluburi la cafenele. De asemenea, are recomandări pentru hoteluri de tip boutique și propune itinerarii. Aplicația are sfaturi pentru orașe din întreaga lume, dar este deosebit de folosită în SUA, unde acoperă 50 de orașe importante.

Cool Cousin

O altă aplicație care se concentrează pe recomandările de încredere ale localnicilor este Cool Cousin, utilizată în 16 orașe din întreaga lume. Pe lângă conectarea utilizatorilor cu un rezident al orașului, furnizarea unei hărți și a unui ghid bazat pe sfaturile pe care le oferă, aplcația are posibilitatea de a trimite mesaje direct localului pentru sfaturi personalizate.

 500px

Aplicația este destinată fotografiilor serioși, cu o comunitate de peste 11 milioane de imagini uimitoare. Această aplicație permite utilizatorilor să-și împărtășească propriile fotografii de călătorie și să obțină feedback și reacții pentru a-și îmbunătăți abilitățile de fotografiere.

National Trust/English Heritage Days Out

 Ambele aplicații permit utilizatorilor să scaneze prin sute de locații de patrimoniu și minuni naturale din Marea Britanie, să caute cele mai apropiate atracții sau să descopere evenimente speciale. Aplicațiile dețin, de asemenea, toate informațiile pentru planificarea unei excursii.

 Time Out

De la Accra la Tokyo, aplicația facilitează explorarea practică, având liste cu cele mai bune locuri pentru a mânca, a bea, a cumpăra și a descoperi diverse evenimente, ajutând turiștii să profite din plin de destinațiile alese.

Musement

Disponibil în mai mult de 350 de destinații din întreaga lume, Musement este o altă aplicație-ghid pentru oraș, care preia experiențele locale interesante. Această aplicație se remarcă prin elementul său de ticketing, ajutând utilizatorii să-și rezerve mai ușor locuri la divere evenimente și atracții, precum și bilete, prin intermediul Apple Pay.

Lonely Planet Trips

Această aplicație permite utilizatorilor să exploreze experiențele de călătorie, fiind dedicată comunității de la Lonely Planet. Utilizatorii pot să contribuie cu propriile lor povestiri bogate, să facă schimb de videoclipuri, fotografii și text din călătoriile lor. Aplicația conține sfaturi pentru mai mult de 150 de orașe.

 Wander and Co

Cu un design frumos, Wander și Co este o aplicație de tip  jurnal foto, destinată în special turiștilor interesați de aventură. Utilizatorii își pot spune povestea,  pot urmări aventurile în aer liber prin GPS și adăuga statistici cum ar fi altitudinea. Jurnalele comunității de aventurieri ale aplicației reprezintă o bună sursă de idei pentru călătoriile viitoare.