Persoanele care au depus cereri pentru programul „Prima Casă” în ultimele 9 zile trebuie să-şi actualizeze dosarul, în caz contrar riscând să primească aviz negativ. Concret, se impune o nouă declaraţie pe propria răspundere privind faptul că nu deţin o locuinţă proprietate personală.

„La data de 30 noiembrie 2009 a intrat în vigoare Legea nr.368/2009 de aprobare a OUG nr.60/2009, care prevede că beneficiarii programului «Prima Casă» sunt persoane fizice care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă nu au deţinut şi nu deţin, individual sau în comun, împreună cu soţii lor ori cu alte persoane, în proprietate o locuinţă, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinte dobândite prin moştenire, şi nici nu au achiziţionat după această dată o locuinţă, indiferent de modul de dobândire”, se precizează într-un comunicat al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM – FNGCIMM.

„Ca urmare a modificărilor aduse de această ordonanţă, toţi cei care şi-au depus dosarul după data de 30 noiembrie sunt obligaţi să îşi completeze dosarul cu o nouă declaraţie pe propria răspundere dată în faţa notarului care să evidenţieze exact lucrurile pe care le-am precizat în comunicat. După aceea vor depune declaraţia la bancă ,iar aceasta o va trimite la noi”, a declarat pentru capital.ro consilierul de marketing al FNGCIMM, Stela Alexandru.

Stela Alexandru susţine, de asemenea, că „neactualizarea declaraţiei pe proprie răspundere face imposibilă soluţionarea favorabilă a solicitării de garantare”.