Peste 180.000 mp de spații logistice urmează să fie livrați anul viitor, în contextul în care vestul Capitalei a devenit  încărcat din punct de vedere al dezvoltării de spații industriale și logistice.

 „Așa cum am estimat încă din 2016, nordul Bucureștiului se conturează ca un viitor pol logistic, în special pentru jucătorii din segmentul de comerţ electronic”, a declarat Laurențiu Duică, director al departamentului de industrial în cadrul Colliers International.

Nordul Capitalei se diferențiază de zona de vest prin forță de muncă atrăgătoare din punct de vedere al costurilor și al disponibilităşii. În plus, punctele de livrare a mărfurilor se află mai aproape de nord decât de vest, a adăugat expertul Colliers International.

Anul acesta se aşteaptă o creştere de cel puţin 40% a livrărilor de spații industriale moderne, depășind precedentul volum record de livrări atins în 2017, de aproximativ 0,5 mil. mp. În primul semestru din 2018 au fost livrați 330.000 mp de spații de depozitare moderne (excluzând spațiile dezvoltate direct de către potențiali chiriași). Livrările din București au fost înregistrate cu precădere în zonele de vest și nord, însumând peste 110.000 mp, Timișoara a adăugat 38.000 mp, iar Pitești și Ploiești, câte 20.000 mp fiecare.

Chiar dacă stocul de spații moderne de depozitare poate depăși pragul de 4 mil. mp până la sfârșitul lui 2018, România continuă să se afle în urma celorlalte țări din regiune, fapt ce sugerează că încă ar mai fi loc de creștere.