Apartamentul are 160 de metri pătraţi şi a fost creat prin unirea a două apartamente, într-o clădire construită în 2009. Proprietarii au cumpărat apartamentul gata finisat și aranjat, dar au vrut să-l schimbe total

Ce schimbări s-au făcut: bucătăria a fost închisă cu uși de sticlă; înainte făcea parte din open space, împreună cu diningul și livingul.

Cea mai interesantă intervenție este biblioteca curbată, o compoziție geometrică din MDF lăcuit, cu nișe jucate, de diverse dimensiuni, colorate la interior și iluminate cu led-uri. Este un imens spațiu de depozitare care are și rolul de a compartimenta zona de zi, înglobând chiar și ușa care conduce spre dormitorul de oaspeți.

Un alt artificiu interesant este zona lamelelor din lemn, dispuse într-un semicerc și creând un “semicocon” de relaxare în cadrul zonei de zi. A fost gândit pentru a separa locul de luat masa de zona unde stai pe canapea și bei un ceai, la un film sau citind o carte. Lamelele sunt puse la ceva distanță una de alta tocmai pentru a nu obtura vizual și pentru a lăsa toate zonele acestui spațiu de zi să se bucure de lumină naturală.

Sursa: Designist.ro

 

Te-ar putea interesa și: