Specialiștii au anunțat că primul medicament fitofarmaceutic a fost deja aprobat pentru studiu clinic de către Agenţia Naţională a Medicamentelor din India. Totul se va desfăşura în 12 centre din India pe 210 pacienţi, iar eficiența acestuia se va vedea în octombrie, odată cu rezultatele.

Apare un nou medicament

Specialiștii i-au dat deja un nume acestuia, AQCH. Vorbim despre un derivat din plante care intră în studii clinice pentru COVID-19.

Deja medicamentul a dat rezultate promiţătoare pe studiile in vitro pe care experţii companiei le-au realizat în colaborare cu un institut din Italia.

„Preparatul fitofarmaceutic este un preparat care are la bază extracte de plante sau combinaţii de plante, dar care au efect farmacologic, sunt substanţe la fel ca şi substanţele active medicamentoase, doar că provin din plante, ele au efecte terapeutice dar cu mult mai puţine reacţii adverse decât au substanţele active care de obicei sunt de sinteză.

Sunt condiţionate şi preparate exact ca un medicament, de aceea trebuie să treacă prin studii clinice. Dacă îşi dovedeşte eficienţa şi siguranţa, îl putem aduce în România după ce se termină studiile clinice de fază 3, eu zic că la începutul anului viitor”, spune Dragoş Damian, reprezentant al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, conform mediafax.