O nouă taxă în România! PSD tocmai a făcut anunțul. Sunt vizate următoarele persoane

În urma negocierilor de astăzi, PSD a anunțat că vrea taxă de solidaritate pe lux, pentru case de peste 120 mp, mașini de peste 50 000 de euro sau venituri de peste 100 000 euro pe an. Social democrații cer să fie crescute taxele pe proprietate.

Totodată, formațiunea dorește refacerea IPTANA, firma de stat de proiectare și studii de fezabilitate pentru infrastructură mare. PSD nu a anunțat nicio măsură pentru mediul de afaceri.

O nouă rundă de negocieri între PNL și PSD

Florin Cîțu a declarat sâmbătă, 13 noiembrie, că PNL și PSD vor trece printr-o nouă rundă de negocieri pentru programul de guvernare. Potrivit președintelui liberal, mai sunt anumite capitole pentru care nu s-au găsit soluții comune, precum ministerul Muncii, Finanțele, Justiția, Economia și Sănătatea.

Totuși, Florin Cîțu este de părere că partidele vor ajunge astăzi la o înțelegere în privința programului de guvernare. Mai apoi, spune el, va începe o nouă discuție pentru ministere și pentru funcția de premier. Potrivit celor spuse de președintele PNL, săptămâna viitoare vrea să aibă loc votul în Parlament, pentru noul guvern.

„Discutăm acele capitole unde nu am găsit încă o soluţie cu partenerii. Sunt capitolele Finanţe, Muncă, Justiţie, Economie, mai e puţin şi la Sănătate, cam acestea sunt. (…) Închidem astăzi discuţia pe programul de guvernare, încheiem protocolul, apoi discutăm pe ministere şi pe funcţia de premier. Vreau săptămâna viitoare să avem votul în Parlament”, a declarat Florin Cîţu.

De asemenea, acesta a fost întrebat dacă se va desfiinţa Secţia Specială şi dacă vor exista discuţii despre funcţia de premier.

„Vom discuta, ştiţi foarte bine că e parte din MCV, trebuie să găsim o soluţie, eu cred că toţi vrem să terminăm acele probleme din MCV pentru a adera la Spaţiul Schengen. Nu cred că cineva de la PSD vrea să ţină România în afara Spaţiului Schengen. În acest moment discutăm despre programul de guvernare, nu am ajuns la problema premierului. Haideţi să ne înţelegem pe programul de guvernare şi după aceea mergem mai departe”, a răspuns Cîţu.