Imagini cu primele trenuri care circulă, fără călători, pe noua magistrală, au apărut deja pe internet.

Construcția Magistralei 5 de metrou a început în 2012 iar lucrările s-au oprit brusc un an mai târziu, din cauză că premierul de la acea vreme, Victor Ponta, a decis să taie semnificativ fondurile alocate acestui proiect de investiții.

Promisiunea făcută de autorități

Oficialii Metrorex au anunțat în data de 28 mai că Magistrala 5 va fi gata „până la sfârșitul verii”.

,,Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99%, iar la finisaje și instalații 97%. Noi estimăm că probele dinamice vor începe luna viitoare”, a transmis Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex.

Totul depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare, a răspuns responsabilul Metrorex când a fost întrebat dacă sunt șanse mai mari pentru jumătatea verii sau pentru sfârșit de vară.

Acum, că au avut loc primele teste la metroul din Drumul Taberei, rămâne de văzut care va fi noul termen pentru punerea în funcțiune.

Anunțul inițial

Cei de la Metrorex, citați de RRA, au anunțat că luna viitoare ar putea începe probele cu materialul rulant și că inaugurarea liniei de metrou va avea loc până la finalul verii.

,,Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99% iar la finisaje și instalații 97%. Noi estimăm că probele dinamice (testele cu ramele de metrou, n.red), vor începe luna viitoare”, a declarat, pentru Radio România Actualități, Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex.