Decizia survine după ce un angajat al Metrorex a fost confirmat pozitiv, marţi, cu noul coronavirus.

De asemenea, USLM solicită Ministerului Transporturilor să sprijine achiziţia în regim de urgenţă a materialelor de protecţie a personalului, „atât de importante şi necesare în această perioadă de epidemie”.

„S-a confirmat şi primul salariat Metrorex declarat pozitiv în urma testării. Din informaţiile pe care le avem colegul nostru este izolat şi nu este în stare gravă. Ii urăm însănătoşire grabnică”, se menţionează în comunicatul USLM.

Controlor de la metrou, testat pozitiv

Un controlor acces metrou de la staţia Laminorului a fost confirmat pozitiv, marţi, cu noul coronavirus, informează compania într-un comunicat.

Reprezentanţii Metrorex au precizat că, prin specificul funcţiei, angajatul nu are contact cu călătorii, ci are doar atribuţii de supraveghere.

De asemenea, reprezentanţii companiei au precizat că angajatul se afla în concediu medical din data de 20 martie din cauza altor probleme de sănătate.

Potrivit sursei citate, în prezent bărbatul este internat în spital, sub supraveghere.

În acest context, Metrorex recomandă călătorilor să folosească mijloacele de plată moderne, precum automatele de vândut cartele, dar şi plata cu cardul bancar contactless de tip Mastercard sau Visa direct la aparatele de acces, pentru diminuarea interacţiunii călătorilor cu bancnotele şi alte posibile surse de infectare.

Totodată, Reprezentanţii Metrorex susţin că, în această perioadă, atât trenurile, cât şi staţiile, sunt dezinfectate intens cu soluţii inovatoare pentru împiedicarea răspândirii Covid-19.