Ceea ce se anunța de ceva timp este pe cale să se înfăptuiască. O nouă forță politică este pe cale să se nască în România. Totul pentru a câștiga Bucureștiul la alegerile locale.

Apare o nouă forță politică în România

Cei de la PNL şi Alianţa USR-PLUS sunt aproape de a bate palma pentru a avea candidați comuni la sectoarele din București după ce au decis să-l susțină pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Cele două formaţiuni politice dau semne că îngroapă securea războiului şi, potrivit unor surse din zona negociatorilor, au stabilit candidații la sectoare. La Primăria Capitalei, Nicuşor Dan este susţinut atât de PNL, cât şi de USR-PLUS.

În Sectorul 1, candidatul ar urma să fie dat de USR-PLUS. Anunţată deja a fost Clotilde Armand, conform stiripesurse.ro.

În Sectorul 2, candidatul ar fi de la PNL. Se vorbește despre Dan Cristian Popescu, însă există şi alţi pretendenţi. Actualul viceprimar al Sectorului 2 nu este dorit de USR, pentru că ar fi colaborat cu primarul PSD.

În Sectorul 3, candidatul ar urma să fie dat de USR-PLUS. Alianţa a anunţat-o pe Ana Ciceală, actual consilier general în Consiliul General al Municipiului București.

Tot USR-PLUS ar urma să dea candidatul și în Sectorul 4. Avocata Simona Spătaru ar fi opțiunea.

În Sectorul 5, candidatul ar urma să fie de la PNL. Se vorbește despre Dan Croitoru, cel acuzat de Vlad Voiculescu că ar fi fost un susţinător al lui Marian Vanghelie.

Şi în Sectorul 6 candidatul ar urma să fie de la PNL, mai exact Ciprian Ciucu.

PNL şi USR-PLUS ar avea totuși liste separate la Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi la Consiliile Locale de sector.

În înţelegerea dintre cele două formaţiuni nu ar intra, cel puţin deocamdată, şi PMP.

Sursa foto INQUAM / George Calin