OM-D E-M5 Mark II are o carcasă din aliaj de magneziu care face ca acesta să cântărească doar 417 grame. Ceea ce îl face unic este sistemul de stabilizare a imaginii pe cinci axe. Chiar și în condiții de iluminare slabă și cu un teleobiectiv care poate mări efectul de tremur, stabilizarea pe 5 axe garantează obţinerea rezultatelor precise. Acest lucru este valabil pentru filmare și fotografiere, ambele putând excela în calitate în raport cu modelele D-SLR.

În modul Movie, Mark II înregistrează la viteze de transfer ridicate de până la 77 de Mbps și oferă o mare varietate de formate 1080 Full HD pentru a se potrivi cu rata de cadre aleasă: 60p, 50p, 30p, 25p sau clasicul 24p, varianta preferată de mulţi dintre realizatorii de film. Focalizarea în timpul înregistrării video este foarte simplă, prin intermediul ecranului tactil LCD, cu unghi variabil, de 3 inch.

E-M5 Mark II oferă o imagine de 40 megapixeli, cu niveluri impresionante de detaliu și strălucire. Mark II folosește acum procesorul de top,TruePicVII, integrat şi la modelul OM-D E-M1.

Modelul Olympus va fi disponibil de la sfârşitul luni, la preţul recomandat de 5.299 lei (body, TVA inclus). MGT Educational este  unic distribuitor pentru Olympus în România.