Florin Cîțu are parte în aceste zile de o serie de dezvăluiri la care nici el probabil nu s-ar fi așteptat. După ce în presă s-a scurs informația că premierul ar fi avut probleme cu legea în 2000 și că ar fi fost reținut în SUA, acum a mai apărut o altă informație. Aceasta este legată de avocatul Gerald Moothart, cel care l-a aparat pe Florin Citu în decembrie 2000

Aparatorul premierului a fost sanctionat in 2015 cu suspendarea licentei pe cel putin 30 de luni fiindca si-a hartuit sexual 5 cliente. Potrivit luju.ro, avocatul nu are un istoric tocmai demn de un reprezentant al legii.

Sursa citată a artătat că, la procesul derulat intre decembrie 2000 si martie 2001, Citu a fost aparat de catre avocatul Gerald Anthony Lyman Moothart. Ulterior, in martie 2015, acesta avea sa se aleaga cu licenta de practica suspendata timp de cel putin 30 de luni, fiind gasit vinovat ca isi hartuise sexual cinci cliente.

Dezvaluirea a fost facuta joi, 12 august 2021, de catre jurnalista Sorina Matei pe Mediafax.ro.

Ce a făcut avocatul care l-a apărat pe Florin Cîțu

Gerald Moothart si-a hartuit sexual cele 5 cliente in perioada 2006-2011, arata cele 34 de pagini ale hotararii judecatoresti prin care Curtea Suprema din Iowa l-a lasat pe avocat fara licenta de practica „pe o perioada de timp nedeterminata, fara nicio posibilitate de reintegrare timp de 30 de luni”.

Sursa mentionată a arătat că avocatul american „i-a cerut unei victime sa-i danseze in poala, a lipit pe usa cabinetului o bancnota de 20 de dolari, spunandu-i ca e libera s-o ia daca-i danseaza goala pe masa. Alteia ii ridica fusta, ii comenta lenjeria intima”.

În ceea ce privește dezvălurea care îl vizează pe Florin Cîțu, trebuie spus că site-ul care a publicat date despre reținerea premierului Cîțu în SUA, a recunoscut de unde a primit informația. Siteul, reprezentant de protestatarul #rezist Cristian-Mihai Dide, a admis că a primit informația de la PNL, cu toate că nu știe dacă ea a venit via USR.

Sursa foto: Facebook, Florin Cîţu