Veste de ultimă oră pentru elevi, profesori şi părinţi. Datorită pandemiei de coronavirus, Guvernul ia măsuri radicale. Se schimbă structura anului şcolar în curs. Şcolile vor fi deschise două sătămâni în plus faţă de programul iniţial.

Se decalează finalul semestrului II

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vine cu cel mai important anunţ al serii. Semestrul al doilea se decalează cu două săptămâni din cauza pandemiei de COVID-19. Cîmpeanu a dat toate detaliile.

„Finalul sem II se decaleaza 2 săptămâni!

Vacanța de primăvara se prelungește cu 2 săptămâni. Se muta practic 2 săptămâni din vacanța de vara in vacanța de primăvara.

In loc sa finalizam sem II pe 18 Iunie, se va încheia pe 2 Iulie.

Mai puțin:

– elevii clasei a 8-a care termina pe 25 Iunie (in loc de 11 Iunie),

– elevii clasei a 12-a care termina 18 Iunie (în loc de 4 iunie) și

– Inv prof și tehnic care termina pe 23 Iulie (in loc de 9 Iulie)”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Vacanţă de primăvară de peste o lună

De altfel, tot în cursul zilei de azi, Guvernul a anunţat că vacanţa de primăvară va avea loc în perioada 2 aprilie – 4 mai, pentru a reduce mobilitatea în actualul context epidemiologic, iar Evaluarea naţională se va susţine între 5 şi 8 iulie, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat, totodată, că evaluarea la clasa a II-a va fi programată în cursul lunii mai. „Pentru ca perturbările să fie minime, am propus o serie de modificări în structura anului şcolar.

Propunând o vacanţă de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, această vacanţă va cuprinde perioada Sărbătorilor Pascale, fie că vorbim de Sărbătorile Pascale Catolice în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe în data de 2 mai.

Vacanţa de primăvară – prelungită cu trei săptămâni, începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În acest fel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanţe în tot sistemul de învăţământ preuniversitar”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, examenul de Bacalaureat se va desfăşura la datele planificate, însă Evaluarea naţională se va susţine între 5 şi 8 iulie.