Atenție! Pe rețelele sociale, circulă reclame mincinoase despre „medicamente minune” inventate de Monica Pop

Atenție! Pe rețelele sociale, circulă reclame mincinoase despre suplimente alimentare și „medicamente minune” care „vindecă” orice afecțiune medicală, precum cataracta și glaucomul.

Nu consumați așa ceva! În realitate, aceste medicamente vă pun în pericol sănătate. Șarlatanii se folosesc, în mod fraudulos, de numele marilor medici din România pentru a vinde produsele respective.

„Sunt primadona acestor nenorociți din acest punct de vedere. Pentru că eu `am inventat` medicamente care vindecă tot, care înlătură cataracta și glaucomul. Sunt niște aberații și ei folosesc nume de medici mai cunoscuți.

Oamenii trebuie să înțeleagă că toate aceste reclame sunt niște fake-uri, sunt niște înșelătorii ordinare și din păcate unii au căzut capcană și au cumpărat. Să știți că nu sunt suplimente, ei le dau ca și când ar fi medicamente. Sunt și toxice și foarte periculoase”, a declarat, duminică, Monica Pop în cadrul emisiunii TV „News Magazine” de pe Antena 3 CNN.

Monica Pop, enervată la culme de fake news-urile de pe Facebook

Cu câteva zile în urmă, celebrul medic oftalmolog a anunțat că imaginea ei a fost folosită, fără acordul ei, pentru promovarea unui „medicament minune care redă vederea fără intervenţie”, iar pe rețelele sociale circulă o știre falsă, potrivit căreia ea ar fi murit. Aceasta a mărturisit că se bucură că părinții ei au decedat cu ani de zile în urmă și nu pot vedea fake news-urile despre ea.

„Sunt niște nenorociți care folosesc nume de medici cunoscuți, nu doar al meu. Sunt câțiva în situația asta, dar eu sunt pe primul loc. Nu știu de ce m-au ales. Ei inventează tot felul de lucruri.

Fac un nou apel la populație! Să nu creadă nimeni reclamele de pe Facebook. Sunt înșelătorii ordinare. Oamenii aceștia încasează bani și nu înțeleg de ce permite Facebook așa ceva. Este pentru prima dată când mă bucur că părinții mei nu sunt în viață. Dacă erau și vedeau așa ceva?

E a doua oară când mi se întâmplă asta. Lor nu le convine deloc că eu am spus, dezmințit tot timpul, că acele medicamente așa-zis miraculoase nu te scapă de glaucom și cataractă.

Oamenii nu ar trebui să creadă, să știe că pe Facebook sunt interviuri inventate, reclame înșelătoare. Este inadmisibil!”, a explicat Monica Pop în cadrul emisiunii TV „Punctul Culminant” de la România TV.