Conform noii legi a Pensiilor, punctul de pensie a ajuns la suma de 1265 de lei și va aduce majorări pentru cei peste 4,6 milioane de pensionari.
 
„Până în luna septembrie, nu octombrie, noi trebuie să implementăm Legea pensiilor. Așa cum scrie în lege, de la 1 octombrie 2018 timp de 12 luni, până la 30 septembrie 2019 vom implementa aceste măsuri. Vom termina de implementat legea. Vom pune în plată noile cuantumuri pentru aceste persoane. De la 1 septembrie va intra în vigoare și noul punct de pensie de la 1100 la 1265 de lei. Noi suntem pregătiți”, a declarat ministrul.
 
„Tot ce se întâmplă cu aceste amânări ale Legii pensiilor, ale Legii bugetului se răsfrânge asupra românilor dar și asupra colegilor mei, se va comprima timpul din Casele de pensii și va trebui ca efortul să fie mult mai mare. Am discutat cu mare parte dintre ei. Săptămâna viitoare mă voi întâlni cu toți directorii din cadrul Casei Naționale de pensii și a Agențiilor Județene de ocupare a forței de muncă”, a spus Budăi, scrie DCBusiness.