Prezent la un webinar dedicat informării cadrelor didactice despre campania de vaccinare, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a venit cu o precizare importantă privind desfăşurarea activităţii şcolare după reluarea cursurilor.

Ce se întâmplă cu profesorii care nu pot veni la şcoală, din motive medicale?

El a precizat că acei profesori care nu vor putea merge la şcoală, din motive medicale certificate, vor avea obligaţia să-şi ţină toate orele online într-o singură zi, stabilite prin orar.

Această măsură îi vizează pe acei profesori care vor avea interdicție medicală de a participa la cursurile față în față. Sorin Cîmpeanu a explicat că decizia va reveni fiecărei şcoli în parte, prin modificarea orarului, pentru a se evita situaţiile în care elevii ar trebui să combine orele cu participare fizică cu cele desfăşurate online.

“Ține de conducerea școlii să asigure un orar specific, în așa fel încât acele categorii de cadre didactice care nu pot veni la școală din motive medicale, certificate, să aibă orele grupate într-o singură zi, zi în care elevii să nu meargă la școală, ci să continue online pentru acele situații în care profesorii au interdicție de prezență fizică în școală.

Cîmpeanu: Trebuie să fie separată o situație de cealaltă

Deci nu se va ajunge la situația, vom cere tuturor inspectoratelor școlare și tuturor școlilor să nu ajungă în situația în care în aceeași zi să fie o combinație între online și prezența fizică. Orarele trebuie construite de așa natură încât să poată fi separată o situație de cealaltă”, a precizat ministrul Educaţiei, potrivit Edupedu.ro.

Aşadar, profesorii care nu pot ajunge la cursurile desfăşurate în incinta şcolii, din motive medicale, vor fi grupați de școală în orar, într-o zi sau două, în funcţie de numărul acestora. În zilele respective, elevii vor participa la orele de curs doar cu acești profesori, în mod online. Prin urmare, şi elevii vor trebui să stea acasă în acea zi/zile.

La o conferinţă de presă ce a avut loc după respectivul webinar, Sorin Cîmpeanu a mai adăugat:

“În cazul profesorilor există o diferență (față de elevi – n.red.) fiind angajați, aceștia necesită o certificare de către un medic de medicina muncii. Dacă un profesor prezintă simptome, evident că el rămâne acasă.”

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea