Vești bune pentru elevii care se vor reîntoarce în școli. Aceștia vor primi măști de protecție, conform ultimelor informații transmise de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat totodată că în prezent există un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. În ceea ce privește siguranța din școli, ministrul a mai adăugat că a cerut o analiză cu privire la toate stocurile substanțelor dezinfectante din toate școlile din țară.

“Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti.

Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia”, a afirmat Câmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi CNCAV dedicat personalului din învăţământ.

Când se întorc elevii la școală?

În același timp, ministrul a vorbit și despre reluarea cursurilor în școli. El a precizat că îşi doreşte ca şcoala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea şi a spus că decizia va fi luată pe 2 februarie.

Totodată, ministrul a mai explicat că învăţământul hibrid, adică online și fizic, va rămâne valabil doar acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.

“Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învăţare. Fie cu prezenţă fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii şi profesorii nu au contraindicaţii, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicaţii, certificate medicale”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu