Potrivit ultimelor raportări oficiale, de vineri, mai bine de 5,5 milioane de români s-au imunizat deja cu schema completă de vaccinare împotriva noului coronavirus.

“Omul nu are nevoie de ea dacă este în această situație”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat vineri, la Digi24, ce persoane nu mai au nevoie şi de o a treia doză în acest moment.

Este vorba despre românii vaccinaţi cu două doze şi care au trecut şi prin boală, spune Arafat.

“Vaccinul nu are contraindicații la a treia doză, dar omul nu are nevoie de ea dacă este în această situație”, a precizat acesta.

Raed Arafat spune că ar fi totuşi important ca aceste persoane să-şi facă un test de anticorpi.

Asta nu înseamnă totuşi că Arafat nu este în favoarea celei de-a treia doze de vaccin, el afirmând că aceasta este o soluţie bună de protecţie pentru cei vaccinaţi complet, chiar şi dacă testul de anticorpi arată că sunt protejaţi.

România este mult sub media mondială la vaccinare!

Şeful DSU a mai indicat că România se află sub media europeană, dar şi sub cea mondială, atunci când vine vorba despre vaccinarea populaţiei.

“Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus.

Noi sutem undeva pe la 30 – 30 şi ceva la sută. Media mondială – care include Africa, Asia, toată lumea – este 45%”, a mai declarat acesta, vineri.

Ţările care au vaccinat 70 – 80% din populaţie se relaxează şi tratează COVID-19 ca pe o simplă răceală

Raed Arafat a atins şi subiectul teoriilor conspiraţiei. Secretarul de stat indică faptul că, dacă ar fi existat probleme grave cu vaccinurile, aşa cum susţin unii, acestea s-ar fi văzut deja până acum.

“Peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat deja. Dacă aceste vaccinuri făceau atât de mult rău, se vedea deja, fără discuţie.

Se vede că aceste vaccinuri au limitat răspândirea şi ţările care au atins rata de vaccinare de 70 – 80% se relaxează complet şi nu mai au probleme, o consideră o răceală”, a mai declarat Raed Arafat.