Anunțul momentului despre certificatul verde! Un cunoscut cercetător nu s-a mai putut abține. Este noaptea minții

Cercetătorul Octavian Jurma a postat pe pagina sa de Facebook un nou mesaj cu privire la situația epidemiologică din România. Medicul spune că elevii sunt nevoiți să meargă la școală cu toate că numărul de cazuri a început din nou să crească, asta în timp ce mai multe companii și-au lăsat angajații să lucreze de acasă.

Octavian Jurma a adăugat că România va ajunge la 200 de minori spitalizați din cauza coronavirusului până la finalul acestei săptămâni.

”România azi: 140 minori internați. Cu 53% fata de media de 91 a săptămânii trecute. Până la finalul săptămânii vom depăși 200, iar săptămâna viitoare vom depăși probabil recordul de minori internați din valul 4-Delta. După dezastrul din scoli de acum câteva săptămâni din valul 4-Delta, concluzia unanimă a autorităților a fost „vrem sa repetam dezastrul!

Obligăm copiii sa meargă la școală, la infectare sigură! Avem o recomandare fermă pentru firme sa își țină angajații acasă, dar copiii sunt trimiși fizic la scoală sa își infecteze părinții trimiși acasă de firme să nu se infecteze la muncă”, a mai spus epidemiologul.

Certificatul verde ar trebui să fie obligatoriu în România

Cercetătorul este de părere că certificatul verde ar trebui să fie obligatoriu în România și a condamnat faptul că cei mici sunt obligați să meargă la școală în acest context.

”Refuzăm vaccinarea, refuzam testarea, refuzam certificatul verde și in general orice măsură de prevenție. Nu obligăm niciun adult să facă ceva împotriva voinței sale, dar obligăm copiii sa meargă la școală, la infectare sigură!

Mare vitejie are Statul romanesc. Găină în fata câtorva sute de adulți care rup gardul Parlamentului, dar zmeu în fața copiilor a căror sănătate depinde exclusiv de responsabilitatea adulților din jurul lor.

Noaptea minții! Vreau sa meargă copiii mei la scoală dar vreau să fie în siguranță la școală. Siguranța lor e mai presus de orice notă la școală. Daca statul vrea sa facă bine cu de-a sila cuiva atunci sa înceapă cu obligativitatea certificatului verde nu cu obligativitatea infectării copiilor”, a adăugat el.

SUA date de exemplu

De asemenea, Octavian Jurma a preferat să dea de exemplu Statele Unite ale Americii, țară afectată puternic de tulpina Omicron.

”Haideți să vedem ce înseamnă valul Omicron în SUA, o țară lovită năprasnic și aflată cu 2 săptămâni înaintea noastră pe curbă (…)

Dr. Elaine Cox, medicul șef al spitalului de copii „Riley” a anunțat într-o conferință de presă că a cerut și va primi la finalul săptămânii ajutorul Gărzii Naționale atât cu sarcini clinice cât și non-clinice. Asta nu suna prea blând cu copiii noștri, nu-i așa?

Situația este dramatică. Dr. Cox mai anunța ca sunt de 4x mai multe internări decât în oricare alt val precedent. Dintre copiii internați în spital, jumătate au nevoie de asistenta în ATI, iar dintre cei care sunt internați la ATI 40% au nevoie o perioada de ventilație! De asemenea în maternitate, rata de pozitivare a gravidelor este constantă. Asemenea rapoarte vin din toate statele. Situația este dramatica.

Chiar credeți că în România va fi mai bine când mereu a fost mai rău? Nu vreți să aveți nevoie de spital in perioada asta! Dragi graviduțe, vaccinați-vă! Dragi mămici, vaccinați-vă copiii! Mergeți la medicul vostru și stați de vorbă despre vaccinare daca aveți semne de întrebare, nu așteptați să vă răspundă virusul, că nu o să vă ceară permisiunea să vă inoculeze copilul”, a scris cercetătorul Octavian Jurma pe Facebook.