Octavian Jurma este de părere că Omicron este un cal troian. În opinia sa, această tulpină a COVID nu este atât de blândă cum pare.

”Mă tem că Omicron este un cal troian, un lup îmbrăcat în haine de oaie menit să ne facă să renunţăm la apărarea prin vaccin”, a susținut celebrul nedic. El a ținut să facă referire la date din Marea Britanie care arată forme de long-COVID la adolescenţi, asta înainte e varianta Omicron care afectează şi mai mult copiii.

Celebrul doctor a explicat pe larg, pe pagina sa de Facebook, ce crede despre Omicron.

„Imi doresc si eu foarte tare ca Omicron sa se dovedeasca o tulpina blanda. Tare ma tem insa ca Omicron este mai degraba un cal troian decat un virus obisnuit, un lup imbracat in haine de oaie menit sa ne faca sa renuntam la apararea prin vaccin.

Pana atunci aflam tot mai multe despre faptul ca si in cazul altor variante, COVID-19 nu ne ucide copiii, „doar” ii schilodeste pe dinauntru.

In Marea Britanie numarul de adolescenti intre 12 si 16 ani care sufera de forme de long-covid este chiar mai mare decat al copiilor intre 2 si 11 ani.

Din cei 117,000 copii inregistrati in UK cu forme de covid-lung pana in noiembrie 2021:
– 20,000 au simptome dupa mai mult de 12 luni.
– 73,000 sunt adolescenti intre 12 si 16 ani.

Acestea sunt date dinainte de Omicron care infecteaza si mai usor copiii decat Delta”, a scris Jurma pe pagina sa de Facebook.

Îndemnul lui Jurma: Infectarea nu este niciodată mai bună decat vaccinarea

El a explicat ce este COVID-19 și de ce nu vrei să ți se îmbolnăvească copiii cu ea?

„COVID-19 este o bola sistemica, o bola multi-sistemica!

Nu stiu cum ganditi voi, insa nimeni nu ma poate convinge ca e normal sa avem copiii in spitale si centre de recuperare.

Infectarea nu este niciodata mai buna decat vaccinarea! scris medicul pe pagina sa de Facebook.

De altfel, Octavian Jurma a făcut, în urmă cu câteva zile, un apel către părinții care încă nu au luat o decizie cu privire la vaccinarea copiilor. El a avertizat că tulpina Omicron va lovi cu putere școlile din țară în următoarea perioadă. Acesta a arătat că valul 5 a sosit cu 2 săptămâni mai repede.

„De ce să amânăm vaccinarea în speranța iluzorie ca infectarea va fi mai blândă decât vaccinul cu copiii noștri? Știm sigur de la cei pe care valul Omicron i-a lovit deja că nu va fi mai blândă cu copii noștri, va fi mai aspră”, a spus atunci medicul.