Vedeta echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, s-a vindecat de coronavirus, a anunţat vineri seara campioana Italiei, scrie Reuters.

Cristiano Ronaldo a efectuat un nou test astăzi iar rezultatul a fost negativ. Prin urmare, jucătorul s-a vindecat după 19 zile şi poate ieşi din izolare”, se arată într-un comunicat al clubului.

”Testele PCR sunt de rahat”

Ronaldo (35 ani) a ratat, din cauza infecţiei cu coronavirus, un meci al naţionalei Portugaliei, şi patru partide ale lui Juventus, printre care şi cele cu Dinamo Kiev (echipa antrenată de Mircea Lucescu) şi FC Barcelona din Liga Campionilor.

Următorul meci al lui Juventus este cu Spezia în Serie A, duminică.

Cristiano Ronaldo a stârnit o polemică în Italia, aşa cum se ştie, după ce a scris pe Instagram că testele PCR pentru depistarea coronavirusului „sunt de rahat”, înainte de a şterge postarea.

Pe contul său de Instagram, care are 240 de milioane de urmăritori, Ronaldo a postat o fotografie a sa şi a asigurat că se simte bine, adăugând că testele PCR „sunt de rahat”.

Atacantul lui Juve a şters comentariul, care a avut deja un important impact mediatic şi a stârnit critici dure.

Ironii la adresa fotbalistului

Virusologul italian Roberto Burioni, primul care în această ţară a anunţat pericolul reprezentat de coronavirus şi necesitatea luării unor măsuri, l-a contestat pe Ronaldo cu un mesaj ironic pe Twitter.

„Îi urez bun venit în grupul virusologilor colegului Cristiano Ronaldo. Ne va fi de mare folos în viitoarea partidă de fotbal în sală împotriva oftalmologilor”, a scris Burioni.

Nu este dealtfel prim controversă în care este implicat starul portughez, în timpul pandemiei de coronavirus.

Starul lui Juventus și al naționalei Portugaliei și-a deschis un lanț de săli de forță în capitala Spaniei, numite CR7 – Fitness by Crunch.

Într-una din locații, situată în centrul Madridului, investigația unor jurnaliști iberici a scos la iveală că nu se respectă măsurile adoptate de autoritățile spaniole în vederea prevenirii riscului de răspândire a coronavirusului.

În condițiile în care Spania este una dintre cele mai afectate țări de pandemie, „existau până la șapte persoane fără mască în aceeași încăpere și nu se păstra distanța socială”, scria presa spaniolă.