„Autoritățile locale sunt cele care cunosc realitatea din teren. Ele sunt cele care cunosc nevoile grupurilor vulnerabile. Le solicit să se implice activ. Echipa pe care o coordonez va fi aici pentru orice sprijin solicitat de autoritățile locale. Suntem aici să sprijinim. Îmi doresc să informez populația în legătură cu măsurile pe care Guvernul Orban le-a luat. În primul rand, autoritățile publice loc pot contracta sau pot angaja specialiști în asistența socială cu care să ofere sprijin grupurilor vulnerabile. Centrele de asistență socială au primit de la mine un mesaj foarte clar. Cele care au solicitat suspendarea serviciilor, au fost antrenate în activități specifice pandemiei.

Mesajul meu a fost foarte clar: lucrați cu autoritățile locale. Stimulentul de inserție pentru părintii care decideau să revină la serviciu înainte de perioada de 3 ani este valabil dacă compania angajatoare nu își mai poate desfășura activitatea. Este prevăzut ca indemnizația de creștere a copilului să se prelungească cu 90 de zile. Împreuna cu Ministerul Fondurilor Europene am gândit o Ordonanța de Urgentă și ea a trecut prin Guvern astfel încât sa se poată deconta cheltuielile salariale. România a înțeles să răspundă cu solicitări complete pentru ca sursele europene să fie folosite cu cea mai mare relevanță”, a declarat Violeta Alexandru vineri, în cadrul conferinţei de presă.

Conferința de presă, anunțată încă de vineri dimineață într-un comunicat

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), Violeta Alexandru, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţie (ANDPDCA), Mădălina Turza, şi secretarul de stat din cadrul MMPS, Alin Ignat, a susținut vineri,  la ora 12:00, o declaraţie de presă online privind măsurile sociale luate de Guvern în contextul stării de urgenţă.

Având în vedere măsurile de protecţie impuse de autorităţi în starea de urgenţă cauzată de epidemia Covid 19, declaraţia de presă a fost transmisă pe paginile de Facebook MMPS şi ANDPDCA, precizează Ministerul Muncii într-un anunț de vineri dimineață.