Anunț uriaș despre pensii găsit chiar pe site-ul unei instituții importante din România, care nu a anunțat pe nimeni în legătură cu acest eveniment.

ASF a pus pe propriul site un proiect de normă care, printre altele, reglementează felul în care românii vor putea să își transfere contribuțiile de la pilonul II, privat, la pilonul I, de stat.

Informația privind existența în spațiul public a proiectului a fost dată, inițial, de Hotnews.

Actul, care poate fi consultat integral AICI, prezintă condițiile de transfer precum și formularul ce va trebui completat. Conform calculelor noastre, aproape 6 milioane de oameni vor avea posibilitatea să se mute, în condițiile în care totalul contributorilor se ridică la circa 7,4 milioane. Ar însemna, practic, sfârșitul sistemului privat de pensii, care ar pierde miliarde de lei anual din scăderea contribuțiilor.

Singura condiție majoră impusă este ca solicitanții să aibă cel puțin cinci ani în sistemul privat de pensii. Cererea se va depune la fondul de pensii alocat. Banii strânși până la momentul cererii vor rămâne în contul clientului până când va ajunge la pensie sau până când legea va permite să fie mutați în pensia de stat.

VEZI AICI CE PREVEDE PROIECTUL