ANSVSA vine cu precizări de ultimă oră. Sursa citată anunță retragerea de pe piață a unui produs comercializat de Carrefour și a altuia comercializat de Penny. Mai exact, este vorba despre mărarul mărunțit în care s-au decsoperit mai multe pesticide, dar și un sortiment de înghețată.

Mărarul mărunțit era vândut în supermarketurile Carrefour potrivit ANSVSA, inspectorii depistând concentrații periculoase de pesticide.

”Vă informăm că societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a depășirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin.

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:

Datele de identificare ale produselor sunt:
Denumire produs: MĂRAR MĂRUNȚIT 8 G BLANC
Cod EAN: 5941337331281
Lot/DLC: L03 / 10 2023”, se arată într-un anunț postat de ANSVSA pe site-ul propriu.

De menționat este faptul că, potrivit sursei citate, produsul este periculos și trebuie returnat magazinului sau distrus, în cazul persoanelor care l-au cumpărat deja.

”Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Acesti contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, mai spune ANSVSA.

Un sortiment de înghețată a fost retras de pe piață

Pe lângă mărarul contaminat cu pesticide, ANSVSA mai precizează că un alt produs a fost retras de la Penny. Este vorba despre un sortiment de înghețată Unique, care este potențial periculoasă pentru consum, dar nu se precizează din ce motiv.

”Vă informăm că producătorul CICOM SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produselor menționate mai sus, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea că acestea sunt neconforme.

Din grijă față de consumatori, REWE România recomandă clienților care au achiziționat produsele mentionate mai sus să NU le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. CICOM SRL își cere scuze pentru neplăcerile create!”, informează ANSVSA.