Nicușor Dan vine cu vești bune pentru bucureștenii care locuiesc la bloc. Într-o postare pe pagina personală de facebook, primarul Capitalei a anunțat începerea procedurilor legale pentru reabilitatea a 40 de kilometri de conductă din rețeaua de termoficare din București.
Totodată, potrivit acestuia, și alți 13 kilometri la care s-au început lucruările la începutul lunii sunt incluși.
„Am demarat ieri procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din rețeaua de termoficare a Capitalei. Aceștia se adaugă tronsonului de 13 kilometri pe care Compania Energetica a început lucrările la începutul lunii.
Primăria Municipiului București a publicat în consultare în SEAP caietele de sarcini aferente execuției a 4 tronsoane, cu un total de 40 kilometri. E vorba despre tronsoanele CB 4 – CO5 (cu o lungime de 8 kilometri, cod MC1013812), CM 43 – CO 2 (cu o lungime de 9 kilometri, cod MC1013811), C 15/20 – CS 12 (cu o lungime de 11 kilometri, același cod MC1013811) și CM 11- CP3 – CV5/4 (cu o lungime de 12 kilometri, cod MC1013810)”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.
Primarul a mai adăugat că următorul pas este așteptarea propunerilor de la companii, propuneri care se pot da până la data de 8 martie. Imediat după acest lucru, se va începe procedura de achiziție, a mai subliniat Nicușor Dan.
„Așteptăm propunerile companiilor de pe piață până la data de 8 martie, iar imediat după, vom începe procedura efectivă de achiziție”, a adăugat primarul Capitalei. 

Ce planuri are Nicușor Dan pentru bucureșteni

De menționat este faptul că, luni, primarul Capitalei a anunțat o altă veste majoră. Nicușor Dan transmitea că a propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti urgentarea desfiinţării Companiei Municipale Parcuri şi Grădini prin încetarea contractului de delegare, menţionând că nu se lasă “intimidat de presiuni”.

Mai exact, conform unui comunicat transmis de Primăria Capitalei, ca răspuns la protestul angajaţilor Companiei Parcuri şi Grădini, edilul a decis să supună votului Consiliului General de vineri încetarea delegării serviciilor publice către această companie.

Totodată, sursa citată mai preciza că salariaţii companiei sunt plătiţi la zi. De asemenea, la protestul de vineri primarul Capitalei i-a asigurat pe aceştia că îşi vor primi salariile până la desfiinţarea companiei şi i-a încurajat să se înscrie la angajările pe care ALPAB le va deschide.

“Nu mă las intimidat de astfel de presiuni, în care angajaţii companiilor municipale sunt manipulaţi de interese din zona PSD, care doresc să-şi păstreze privilegiile necuvenite. Ca exemplu, pentru angajaţii Companiei Parcuri şi Grădini, dar şi pentru alţii care se gândesc să procedeze ca ei, am propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti să urgentăm desfiinţarea acestei companii prin încetarea contractului de delegare. Sunt un om rezonabil, atent la problemele oamenilor, nu şi atunci când se întrece măsura. Iar azi s-a întrecut măsura. Companiile municipale vor fi desfiinţate, pentru că sunt o uriaşă risipă. Am anunţat-o de câteva luni, sper ca toată lumea să fie rezonabilă, astfel încât costul social să fie cât mai mic”, a declarat Nicuşor Dan.