Românii continuă să meargă în Grecia, în ciuda incendiilor de vegetație

Potrivit lui Cristian Bărhălescu, în ciuda incendiilor de vegetație care au loc în Grecia și a temperaturilor extreme, românii continuă să meargă în țara respectivă pentru că niciodată nu le-a fost pusă în pericol viața sau vacanța și pentru că este aproape de România și sunt mulțumiți de serviciile de pe plajă.

Pentru state pentru Grecia, 25% din PIB este reprezentat de banii câștigați din turism, astfel că „ei nu ar risca nici măcar un fir de păr din capul oricărui turist care vine dintr-o ţară străină şi care le aduce venituri, pentru a face bani şi au mare grijă de ei.”

„Românii înţeleg ce se întâmplă, au văzut hărţile cu incendiile, unde sunt, în Corfu, undeva în nord-est, izolat, iar celelalte zone de sud, vest şi nord vest, celebre de altfel şi unde sunt cele mai multe zone de cazare nu sunt afectate. La fel în Rodos, partea de sud este împădurită, se vede clar că 10 sau 15% este afectat, iar românii sunt în continuare la chartere, foarte puţini sunt care au venit să întrebe dacă se zboară sau dacă sunt probleme. Ei ştiu că de fiecare dată nu li s-a pus în pericol viaţa şi satisfacţia concediului.

Considerăm că în continuare se va zbura normal, eu personal voi pleca în Corfu în patru zile. De ce să nu merg? Ştiu foarte bine ce e acolo, mi-am sunat partenerul, mi-a zis că se simte puţin miros de foc. Dacă este fum la Galaţi nu înseamnă că la Ploieşti este o problemă.

Aş putea spune că este mai mare concurenţă cu Turcia, care e bună pe all inclusive. Recomandăm să meargă în Grecia celor care nu îşi doresc să stea la all inclusive, aşa cum se duc în Italia şi Spania”, a declarat, marți, Cristian Bărhălescu în cadrul emisiunii TV „Proiect de ţară: România”.

Românii care nu mai vor să plece în Grecia își pot recupera banii

Referitor la posibilitatea recuperării banilor de pe pachetele turistice achiziționate, Cristian Bărhălescu a zis că turiştii români pot să îşi amâne vacanţele, în condiţiile în care nu se zboară şi au asigurare.

„Partenerii greci au dat dovadă de fiecare dată de înţelegere, dar să ştiţi, marea majoritate aşteaptă de multă vreme vacanţa aceasta şi vor călători pentru că ei ştiu ce servicii găsesc acolo”, a spus el.