În ultima perioadă, au apărut numeroase tentative de fraudă în mediul online. Ba chiar și băncile din România au emis diverse avertismente și au oferit recomandări clienților lor.

Specialiștii în securitate cibernetică au adus în discuție diversele pericole la care ne putem expune. Hackerii pot accesa cu ușurință dispozitivele prin aplicații necunoscute utilizatorilor.

Este crucial să fim vigilenți în fața cererilor și mesajelor suspecte și să nu le tratăm cu ușurință. Operatorii precum Digi RCS&RDS sunt, de asemenea, preocupați de astfel de situații și de consecințele neplăcute pe care le pot avea.

Digi RCS&RDS avertizează cu privire amenințările cibernetice

Din această cauză, liderul în telecomunicații a făcut un anunț crucial, la care toți clienții ar trebui să fie atenți. Digi RCS&RDS subliniază importanța securității online.

Prin urmare, clienții ar trebui să evite amenințările cibernetice și să caute informații din surse de încredere în anumite circumstanțe. În plus, compania îi îndeamnă pe clienți să verifice sursa mesajelor înainte de a le deschide.

Un alt aspect important se referă la protejarea datelor personale. Digi RCS&RDS își sfătuiește clienții să nu furnizeze date personale atunci când sunt cerute în mod neașteptat.

Operatorul își propune să construiască un viitor digital mai sigur. Prin urmare, pentru ca toți clienții să se simtă în siguranță, este esențial să fie mai vigilenți în timpul navigării pe internet.

„La DIGI, ne pasă nu doar de furnizarea serviciilor de cea mai înaltă calitate, ci și de securitatea ta online. Stai departe de amenințările cibernetice. Verifică mereu sursa conținutului pe care dorești să-l accesezi și nu îți dezvălui datele personale în urma unor solicitări neașteptate! Împreună, putem face un pas înainte către un viitor digital mai sigur!”, a transmis Digi pe pagina oficială de Facebook.

DIGI RCS&RCDS, victima unui atac cibernetic extins

Amintim că recent, clienții Grupului Digi RCS&RDS au fost avertizați că identitatea companiei lor a fost utilizată într-un atac cibernetic extins. Au fost trimise e-mailuri false, foarte similare cu cele autentice, către abonați, solicitându-le să efectueze diverse acțiuni.

Aceștia au fost notificați cu privire la noi încercări de fraudă. Compania a trimis un e-mail către utilizatori pentru a-i informa despre noile amenințări în domeniul securității cibernetice.

Ransomware-ul este un tip de malware care infectează dispozitivele, criptează datele și restricționează accesul utilizatorilor până când aceștia plătesc o sumă de bani pentru a-și recupera datele sau pentru a obține accesul înapoi. Mai multe puteți citi aici.