Ce trebuie să faci când bancomatul nu îți dă banii pe care ai vrut să îi retragi?

Uneori, bancomatele refuză să ne dea banii, indiferent de cât de mult am insista. În unele situații, banca este în apropiere de bancomat, așa că putem obține de acolo banii, însă, alteori, bancomatul nu se află într-o bancă.

Dacă și tu ai trecut prin așa ceva, nu te îngrijora. Fiecare problemă are o rezolvare, la fel și aceasta. De fapt, această problemă are mai multe soluții.

Dacă bancomatul aparține băncii care ți-a emis cardul, atunci poți depune o contestație pentru ca suma respectivă să fie restituită în contul tău bancar.

Dacă ATM-ul cu probleme aparține altei bănci, atunci va trebui să iei legătura cu banca emitentă a cardului tău și cu banca care deține bancomatul care nu ți-a dat banii. Atenție! În astfel de situații trebuie să reții locația bancomatului, data și ora exactă la care ai încercat să scoți banii. Ba mai mult, dacă pe ecranul bancomatului a apărut vreo eroare, încearcă să reții textul scris pe ecran ca să poți oferi cât mai multe detalii angajaților de la cele două bănci.

Dacă niciuna din aceste soluții nu dau rezultate, atunci adresează-te direct Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Sperăm că aceste sfaturi te-au ajutat să își rezolvi problema.

Cum ne putem feri de hoți când scoatem bani de la bancomat?

Nu uitați că trebuie să fiți foarte atenți atunci când scoateți bani de la bancomate. Hoții găsesc tot felul de metode pentru a vă fura banii. Într-un mic moment de neatenție riscați să vă pierdeți toți banii pe care îi aveți. Iată la ce trebuie să fiți extrem de atenți:

Atunci când mergeți să scoateți bani de la bancomat trebuie să verificați tastatura aparatului deoarece hoții pot atașa o dublură cu ajutorul căreia pot copia datele tale bancare și îți pot accesa banii din cont. Mișcă tastatura în sus și în lateral. O tastatură normală și sigură a ATM-ului nu ar trebui să se miște.

Tastatura dublă nu este singura metodă folosită de escroci. Ei mai folosesc și alte metode de fraudă, cum ar fi skimming-ul sau jackpotting-ul.

Skimming-ul este o metodă de fraudă prin care hoții așează deasupra cardurilor un dispozitiv skimmer folosit pentru înregistrarea PIN-ului. Hoții folosesc o cameră ascunsă și copiază datele cardului tău.

Jackpotting-ul este o metodă prin care escrocii instalează software-ul aparatului sau înlocuiesc hardware-ul. Această metodă este asemănător cu înșelătoria retragerii banilor.