Cercetarea realizată de Fintech Cushon privind pensiile și economiile la locul de muncă vine într-un moment în care raportul calitate-preț al pensiilor este tot mai mult pus la îndoială. De aceea, Fintech Cushon solicită guvernului și industriei din Marea Britanie să dea ascultare angajaților pentru a stimula cererile lor legate de pensiile, și, în cele din urmă, pentru a asigura un raport calitate-preț mai bun.

Ca urmare a crizei costului vieții, mai mult de una din patru (26%) întreprinderi mari raportează o creștere a numărului de angajați care renunță la pensiile la locul de muncă, fiind de așteptat ca aceste cifre să crească, potrivit Daily Record.

Interesant este că aproape o treime (30%) dintre femeile angajate doresc contribuții mai mari pentru a le ajuta să economisească bani la pensie, în timp ce aproape toate femeile (92%) sunt de acord că, în general, contribuțiile angajatorului sunt importante. Angajatorii au un rol important în creșterea raportului calitate-preț, nu numai prin creșterea cotelor de contribuție, ci și prin faptul că fac pensiile mai inclusive și mai accesibile. Dacă angajații nu cred că pensia le oferă un raport calitate-preț, există riscul ca aceștia să renunțe sau să-și reducă economiile, ceea ce le-ar putea afecta bunăstarea financiară la vârsta pensiei.

Femeile înțeleg că, la pensie, contează cât de mult au contribuit

Steve Watson, director de politici și cercetare la Cushon, a declarat:

„Este extrem de îngrijorător faptul că există o diferență atât de puternică între sexe când vine vorba de pensii. Cercetarea este clară – femeile înțeleg că un factor crucial pentru anii pensionării este cât de mult au contribuit. De aceea, multe solicită angajatorilor să crească nivelul contribuțiilor la pensie.”

Pensiile la locul de muncă și pensiile private vor contribui la consolidarea pensiei de stat, dar mulți oameni se pot baza pe prestația contributivă ca singurul lor venit la pensie. Cu toate acestea, pensia de stat nu este plătită automat, iar suma primită depinde de câți ani au contribuit la asigurările naționale, înainte de a împlini vârsta de pensionare, care este în prezent de 66 de ani pentru bărbați și femei.

Cheltuielile cu pensiile de stat vor crește, de la 5,6%, la 9,6%

Vârsta pensionării la stat ar urma să crească la 67 de ani, între 2026 și 2028. O nouă creștere a vârstei pensionării, la 68 de ani, urmează să aibă loc la mijlocul anilor 2040. Pensia de stat oferă sprijin financiar esențial pentru 12,6 milioane de persoane din întreaga țară, inclusiv unui număr de un milion de pensionari care trăiesc în Scoția. Populația tot mai îmbătrânită a Marii Britanii ar pune o presiune enormă asupra finanțelor publice, de la acoperirea pensiilor până la furnizarea de îngrijiri în cadrul Serviciului Național de Sănătate. Se preconizează că, în următorii 50 de ani, cheltuielile cu pensiile de stat și ajutoarele pentru pensionari vor crește, de la 5,6%, la 9,6%.

Când se obține pensia de stat?

De obicei, o persoană are nevoie de 35 de ani de contribuții la asigurările naționale (NI) pentru a obține noua pensie de stat completă. Dacă are lacune în dosar, este posibil să nu primească suma completă. De obicei, sunt necesari 30 de ani în fișa asigurărilor naționale a unei persoane pentru a obține pensia de bază de stat completă. Dacă o persoană atinge vârsta pensionării, dar nu poate obține suma totală, poate lua în considerare amânarea plăților. Britanicii care au atins vârsta pensionării la stat după data de 6 aprilie 2016 vor primi o majorare a pensiei pentru fiecare săptămână în care este amânată, cu condiția să fi fost amânată pentru cel puțin nouă săptămâni. De pensia de stat beneficiază persoanele care au contribuit la asigurările sociale de stat, în timp ce pensia ocupațională este achitată facultativ de către angajator.