Banca Transilvania a transmis clienților care dețin astfel de carduri că plățile pentru luna martie și aprilie vor putea fi efectuate între 1 și 25 mai, relatează Mediafax.

„Dorim să te scutim de drumuri la bancă şi extindem perioada de graţie la cardul tău (…) până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligaţie de plată în lunile martie şi aprilie. Prima obligaţie de plată o vei avea între 1 şi 25 mai, aşa cum vei regăsi informaţiile în extrasul de cont.”

Instituția financiară va reveni cu detalii către presă în cursul săptămânii viitoare, deocamdată prioritar a fost informarea clienților.

România a trecut de 100 de cazuri confirmate cu coronavirus, fiind 14.573 de persoane izolate la nivel naţional şi 2.652 – în carantină. România intră astfel în scenariul al treilea de combatere a virusului COVID-19. Conform Ministerului Afacerilor Interne, în estimarea iniţială, intrarea în scenariul al 3-lea presupunea “transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101 – 2.000 de cazuri)”.