Simona Halep nu mai face parte din clasamentul WTA

Simona Halep nu mai face parte din clasamentul WTA! WTA a dat spre publicare un nou clasament care arată care jucătoare din România este cea mai bine clasată. De la începutul problemelor legate de dopaj, Simona Halep a scăzut încet-încet în clasament, până când a ieșit complet din el.

Acum, jucătoarea din România care stă cel mai bine în clasamentul WTA este Sorana Cîrstea. Ea reușește să se mențină pe locul 26 în clasament și are 1765 de puncte.

Următoarea în clasament este Ana Bogdan. Ea a coborât pe locul 71, de pe 61, și are 897 puncte.

WTA mai arată că în clasament există și românca Irina Begu. Ea este pe locul 73, după o coborâre de șapte locuri. Sportiva are 888 puncte.

Jaqueline Cristian, o altă jucătoare de tenis de la noi, se află acum pe locul 102, după ce a urcat o poziție. Ea are 674 puncte.

În clasamentul WTA 200 mai sunt prezente câteva sportive din România. Este vorba despre:

  • Gabriela Ruse, care se menține pe locul 185 cu 399 de puncte
  • Irina Bara, care se menține pe locul 193 cu 380 de puncte
  • Miriam Bulgaru, care se află pe locul 199, după o coborâre de 15 locuri, cu 365 de puncte

Dacă vorbim de toate jucătoarele din clasament, belarusa Arina Sabalenka conduce top-ul cu 9266 puncte. Ea este urmată de jucătoarea de tenis Iga Swiatek, care are 8195 puncte. Podiumul este completat de Coco Gauff, cu 6165 puncte.

sorana cirstea
SURSA FOTO: WTA

Sportiva, susținută de Andreea Răducan

Problemele legate de dopaj i-a împărțit pe oameni în două tabere: cei care cred că ea este nevinovată și cei care cred că aceasta s-a dopat în mod conștient.

Printre cei care o susțin se află și Andreea Răducan, fostă campioană olimpică și mondială.

Andreea Răducan a afirmat că, indiferent de verdictul definitiv în cazul Simonei, meritele ei din domeniul tenisului nu vor fi negate.

Fosta campioană la gimnastică a fost implicată într-un scandal de dopaj la Jocurile Olimpice din 2000, în urma unui tratament cu Nurofen administrat de medicul lotului național de gimnastică al României.

De asemenea, Andreea Răducan își exprimă speranța că apelul depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va conduce la o reducere a suspendării inițiale de 4 ani impuse Simonei Halep.