Schimbare de proporții în următorii cinci ani. Este o veste fabuloasă pentru milioane de oameni. Numărul abonamentelor 5G crește vertiginos. Specialiștii anunță că în următorii cinci ani va ajunge la 1,9 miliarde, respectiv 20% din totalul abonamentelor mobile la acea dată.

Totul a fost făcut public în cadrul unui raport realizat de Ericsson. Compania de telecomunicații spune că a crescut previziunile pentru 5G în următorii cinci ani cu aproape 27% datorită entuziasmului de care se bucură noua reţea.

Şi compania de studii de piaţă Statista prognozează o creştere a numărului abonamentelor 5G de la doar 40 de milioane de contracte estimate că vor fi încheiate anul viitor, la nivel global, până la 1,85 de miliarde în 2024 şi 2,61 miliarde în 2025.

„La nivel global, se așteaptă ca implementările 5G să crească în 2020 şi să creeze o bază pentru adoptarea masivă a abonamentelor 5G. Majoritatea abonaților noi în reţeaua 5G vor fi utilizatori care vor schimba telefoanele 4G cu dispozitive compatibile cu 5G după ce noua reţea va lansa servicii pe piața lor. Până la sfârșitul perioadei, este, de asemenea, probabil că mulți utilizatorii tineri din piețele mature vor cumpăra un smartphone cu 5G ca primul lor dispozitiv”, se arată în Raportul Ericsson, conform focus-energetic.ro.

Vârful de piaţă pentru abonamentele LTE (4G) va fi atins în anul 2022, respectiv aproximativ 5,3 miliarde de abonamente, numărul acestora urmând să scadă încet după aceea.

Cu toate acestea, LTE va rămâne tehnologia dominantă pentru pe termen mediu, potrivit companiei de telecomunicaţii, care previzionează că la sfârșitul anului 2024 vor fi aproape cinci miliarde de abonamente 4G, mai spune sursa citată.