Locuitorii sectorului 2 din Capitală au fost informați de primărie că pentru anul următor vor trebui să plătească o taxă de gunoi calculată în funcție de numărul de persoane aflate la o adresă. În acest scop, trebuie completat și un formular, pentru informarea autorităților locale.

Totuși, la ședința Consiliului Local sector 2 de miercuri, a fost votat Regulamentul privind acordarea subvenției integrale a taxei de gunoi pentru utilizatorii casnici din sectorul 2.

Cei ce vor să primească subvenția vor trebui să colecteze selectiv minim 25% fracție uscată din cantitatea de gunoi produs.

”Începând cu 1 ianuarie 2020, locuitorii sectorului 2 vor avea taxă 0 la gunoi. Încă de anul trecut, de când am inițiat dezbaterile publice privind taxa de habitat, am spus că vom avea taxă 0 la gunoi. Singura condiție pentru a beneficia de subvenția integrală a taxei la gunoi este colectarea selectivă a 25% fracție uscată din cantitatea de gunoi produsă. Nu vrem să fim populiști și să dăm gratuități în stânga și dreapta, în sectorul 2 premiem cetățenii care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a comunității în care trăim”, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2.

Fracția uscată este constituită din deșeuri reciclabile (pungi de hârtie, cutii de carton, cărți/reviste/ziare, ambalaje de sucuri și lactate, recipiente din plastic pentru băuturi-PET și produse alimentare, recipiente ale produselor cosmetice și detergenți, caserole din plastic și polistiren, farfurii de plastic și pungi de plastic, spălate în prealabil, dopuri metalice, conserve din metal, doze de aluminiu, ambalaje de sticlă pentru uz alimentar etc), potrivit unui comunicat de presă.