Mașină uzată sau mașină nouă?

Achiziționarea unei mașini uzate poate reprezenta un risc având în vedere că nu știi cât de bine a fost îngrijită sau dacă are un istoric ascuns. Dar este și totodată cel mai ieftin mod de a cumpără o mașină, potrivit which.co.uk.

În timp ce mașinile noi, achiziționate direct de la producător, dealer sau primul proprietar au puțini kilometrii pe ceas, de cel mult câteva mii, dar sunt mult mai scumpe.

Cele mai importante 11 sfaturi pentru achiziționarea unei mașini second-hand

 1. Faceți o listă cu ce aveți nevoie exact de la o mașină uzată, fie că vorbim de portbagaj mare sau de performanțe mai bune.
 2. Atenție la costurile de funcționare. Pe măsură ce mașina îmbătrânește și costurile de funcționare vor crește.
 3. Brand-ul este important.
 4. Evaluați mașină înainte de a o cumpăra. Există instrumente online care vă pot ajuta să evaluați mașina.
 5. Dealer auto, vânzător privat sau licitație auto? Dealerul francizat este cea mai scumpă opțiune folosită însă mașina va avea o garanție. În timp ce dealerii independenți oferă prețuri mai mici dar și garanție limitată, iar calitatea mașinilor este mai variabilă.
 6. Proveniența vehiculului este foarte importantă! Verificați mereu acest aspect. În acest mod veți ști istoricul mașinii respective.
 7. Negociați mereu prețul. Căutați lucruri care ar putea fi folosite că puncte de negociere.
 8. Mașină pentru a face comerț? Dacă cumpărați de la un dealer, puteți decide să tranzacționați cu mașina dvs. actuală. Cu toate acestea, este puțin probabil să obțineți la fel de mult că și în cazul în care l-ați fi vândut în privat.
 9. Cel mai ieftin mod de a cumpără o mașină uzată este să plătiți bani în avans-prin aceasta ne referim la utilizarea numărului efectiv.
 10. Reparațiile în cadrul service-urilor independente pot fi mai ieftine, dacă îl alegeți pe cel potrivit.
 11. Înregistrarea dreptului de proprietate după ce ați cumpărat mașina.