Gabriela Firea a anunțat că marţi, 1 septembrie, va începe proiectul „Donează plasmă, salvează viaţă”, care prevede acordarea unui sprijin financiar în valoare de 4.800 de lei/beneficiar, sub forma unui pachet de vouchere, pentru donatorii de plasmă vindecaţi de COVID-19.

Potrivit primarului general, toate lucrurile sunt puse la punct, inclsuvi cele tehnice, dar și tipărire tichetelor.

„Programul începe mâine; aplicaţia este gata. Totul este pregătit de către colegii noştri de la ASSMB din punct de vedere tehnic şi al circuitelor necesare, inclusiv al tipăririi tichetelor.

Practic, în cursul zilei de mâine, orice persoană vindecată de COVID 19 care merge să doneze poate să acceseze şi programul nostru şi să primească tichete în valoare de 1.000 de euro „, a spus primarul general în cadrul Comandamentului pentru redeschiderea şcolii, desfăşurat la sediul Primăriei Generale.

Stimulente consistente

Pe data de 13 august a acestui an, Consiliul General al Capitalei a adoptat proiectul „Donează plasmă, salvează viaţă”, prin care se acordă un stimulent financiar în valoare de aproximativ 1.000 de euro, echivalent în lei, sub formă de tichete, prin care donatorii îşi pot achiziţiona mâncare şi vitamine pentru revigorarea organismului.

Programul se adresează unui număr de 500 de beneficiari cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Bucureşti, obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în proiect. Bugetul proiectului este de 2,4 milioane de lei.

„Soluţie salvatoare la două zile distanţă! Pacienţii cu forme grave de covid-19 au nevoie urgenţă de transfuzii cu plasmă de la pacienţii vindecaţi, care au dezvoltat anticorpi. Cei aproape 30 000 de pacienţi trecuţi prin infecţia Sars-Cov2 ar putea să-i salveze pe cei care au forme mai dificile. Toate ţările din lume duc o bătălie acerbă pentru a salva cât mai multe vieţi. S-au creat, deja, programe naţionale pentru stimularea donării de plasmă. În România, din păcate, nu există un astfel de program concret. Doar lamentările Ministerului Sănătăţii că pacienţii vindecaţi nu prea vor să doneze (până în 400 au donat, din 30 000 vindecaţi)”,scria pe Facebook Gabriela Firea în urmă cu câteva săptămâni.