Așa se face că într-un comunicat de presă, ministerul Energiei laudă măsurile anunțate de Teodorovici, susținând că acestea au ca scop protejarea populației.

<> se arată în comunicatul Ministerului Energiei.

În reacție la planul anunțat de Teodorovici, OMV Petrom a ieșit public cu o declarație extrem de critică, avertizând asupra implicațiilor dezastruoase pe care măsurile propuse le pot aduce în plan economic.

„Dacă vor fi implementate, măsurile vor arunca piaţa de gaze din România înapoi în timp cu cel puţin 10 ani, la stadiul de piaţă reglementată şi departe de a fi liberalizată, spune OMV Petrom. Producția de gaze din România ar scădea în următorii ani ca urmare a reducerii investițiilor. 
Prețul stabilit artificial la 68 de lei/MWh pune în pericol proiecte importante de investiții din domeniu,” susțin reprezentanții OMV Petrom.

De asemenea, compania precizează că importurile de gaze ar crește, cu impact puternic asupra securității energetice a României și cu creșterea prețului la gaze în viitor. În lipsa investiţiilor, producţia internă de gaze naturale este de așteptat să scadă în mod abrupt, iar diferenţa ar fi acoperită de importuri suplimentare de gaze, care sunt semnificativ mai scumpe.