Avertismentul fost adresat de preşedintele american într-o postare pe Twitter. 'Ei (iranienii) nu apreciază cât de drăguţ a fost preşedintele Obama cu ei', a adăugat Trump, făcând referire la acordul internaţional privind dosarul nuclear al Iranului, ce a permis ridicarea sancţiunilor împotriva acestei ţări. Actualul lider de la Casa Albă a sugerat în continuarea postării că el nu va fi la fel de îngăduitor cu Iranul cum a fost predecesorul său.

Mesajul lui Trump vine după ce surse la Casa Albă citate de postul CNN au anunţat că SUA ar putea impune chiar vineri noi sancţiuni împotriva Iranului după ce această ţară a efectuat duminică un test cu rachetă balistică cu rază medie de acţiune, test urmat joi de încă unul cu o rachetă de croazieră, denumită ''Sumar'', ce poate transporta arme nucleare.

În replică la avertismentele venite de la Washington, ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a postat şi el vineri pe Twitter un mesaj în care menţionează, potrivit agenţiei Reuters, că 'Iranul nu este impresionat de ameninţări'. 'Noi nu vom începe niciodată un război, dar ne putem baza doar pe mijloacele defensive proprii', a completat şeful diplomaţiei iraniene.
Sursa: Agerpres