Reactorul doi al centralei nucleare Cernavodă, cel dat în operare în 2006, se va închide, din 3 mai, pentru 30 de zile. Sunt lucrări specifice și programate. Singur reactorul produce în jur de 9% din consumul de curent electric din România, dar închiderea sa va putea fi acoperită din alte surse.

Reactorul va fi deconectat de la sistemul național pe 3 mai, la ora 11.

„Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare”, subliniază reprezentanţii Nuclearelectrica într-un comunicat remis Agerpres.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din programul de mentenanţă preventivă şi corectivă, programul de inspecţii, cel de de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, precum şi programul de implementare modificări.

Lucrările aferente programului de oprire planificată a Unităţii 2 se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă, se mai arată în comunicat.