Iată când sunt orele de liniște de la bloc. Persoanele care nu le respectă pot primi amenzi drastice și pot fi chiar obligate să presteze muncă în folosul comunității.

Care este intervalul orelor de liniște la bloc

Orele de liniște de la bloc sunt cele în care nu trebuie să existe niciun zgomot. Astfel, în caz contrar, vecinii pot chema pe bună dreptate poliția și totul se va încheia cu amenzi usturătoare.

Orele de liniște încep de seara, de la ora 22:00, atunci când cei mai mulți dintre locatari se pun să doarmă și continuă până la opt dimineața, atunci când multe persoane pleacă spre muncă. În plus, tot în intervalul orelor de liniște este inclusă și ora de prânz, de la 13:00 la 14:00, când și atunci este complet interzis să se facă vreun zgomot.

Locatarii de la bloc nu au voie să producă zgomote puternice deloc în aceste intervale orare de liniște. De asemenea, ei nu pot să folosească diverse aparate pentru renovări sau instrumente muzicale. În plus, nici nu pot asculta muzică cu sunet tare.

Ce amenzi se dau pentru încălcarea ordinii și liniștii publice

„Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 şi 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora este interzisă”, se arată în legea pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Amenzile sunt și ele unele usturătoare și se aplică în funcție de încălcarea comisă. Astfel, pentru zgomotele puternice se dau amenzi de la 200 la 1000 de lei.

Folosirea aparatelor care fac zgomot mare sau chiar a instrumentelor muzicale pot duce către amenzi de la 500 de lei la 1.500 de lei pentru nerespectarea acestor ore de liniște de la bloc.

În ceea ce privește petrecerile organizate în apropierea locuințelor, care îi deranjează pe locatari, acestea pot fi sancționate cu 2.000 și până la 3.000 de lei, iar pentru perturbarea liniștii publice repetate se pot da și 6.000 de lei amendă și muncă în folosul comunității.