Probleme la Antena 3? Preluarea atribuțiilor editoriale de către Mihai Gâdea a atras desființarea studiourilor locale.

Postul de televiziune a anunțat încă de la începutul anului o noua strategie editorială, adaptată să susţină parteneriatele internaţionale.

Probleme la Antena 3? Închide televiziunile locale

Antena 3 a renunţat la o parte din studiourile locale, dar şi la conţinutul local pe care îl produceau unele posturi regionale.

Concret, următoarele posturi au renunţat la programul local şi vor retransmite integral Antena 3 Bucureşti: Antena 3 Iaşi, Antena 3 Ploieşti, Antena 3 Slobozia și Antena 3 Târgu Mureş.

Pentru posturile anterior menţionate, dar şi pentru Braşov, Antena 3 a decis să renunţe şi la studiourile locale, potrivit paginademedia.ro.

De asemenea, Antena 3 Slatina, post care a primit licenţa în august 2020, şi-a prelungit termenul de intrare în emisie.

Norina Ionescu, reprezentantul Intact în şedinţa CNA, a spus că proprietarul studioului din Slatina a decedat, iar succesorul său nu este de acord cu închirierea spaţiului.

”La Slatina este o chestiune obiectivă. A decedat proprietarul, iar în urma succesiunii este un alt proprietar al spaţiului care nu-şi doreşte o colaborare în sensul în care stabilisem cu fostul proprietar. Ăsta este motivul pentru care am solicitat amânarea.”, a spus Norina Ionescu, în ședința CNA.

Membrii CNA au votat în unanimitate solicitările celor de la Antena 3.

Termen de șase luni pentru rezolvarea problemelor

”La Ploieşti deja avem o propunere de colaborare, se pare că a fost de bun augur discutarea acestui subiect în şedinţa CNA. În prezentarea subiectului a venit o propunere de colaborare pentru Antena 3 Ploieşti.

Pentru restul nu ştiu să vă spun, probabil că zilele următoare mă documentez.”, a mai spus reprezentanta Intact.

În urma şedinţei din 13 iulie 2021, membrii CNA şi reprezentantul Intact au ajuns la un consens.

Astfel, cei de la Antena 3 au un termen de 6 luni (data exactă: 18 ianuarie 2022) să rezolve problemele studiourilor televiziunilor regionale.

Antena 3 deţine următoarele licenţe audiovuzale:

– Două licenţe locale pentru Antena 3 din Râmnicu Vâlcea şi Slatina;

– Nouă licenţe regionale pentru Antena 3. Este vorba despre licenţele care au aparţinut în trecut postului Antena 1 (Braşov, Constanţa-Tulcea, Călăraşi, Deva, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Slobozia, Târgu Mureş);

– Licenţa naţională pentru Antena 3.

Antena 3 anunța începerea anului 2021 cu o serie de schimbări majore. Ca urmare a acestor schimbări, Adrian Ursu, care ocupa funcția de director editorial, devine director executiv, iar atribuțiile editoriale sunt preluate de Mihai Gâdea, care este și director general.