Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a fost eliminată de Serena Williams (37 de ani, 16 WTA), scor 1-6, 6-4, 4-6, din optimile de finală ale turneului de la Australian Open. 

Thierry Van Cleemput a fost surprins alături de Simona Halep la încălzirea dinaintea partidei. El a renunțat ieri la colaboarea cu David Goffin.

Simona Halep a confirmat discuțiile cu Thierry Van Cleemput.

„Suntem în tratative, încă nu e nimic oficial. Îmi place de el ca antrenor. Îmi place și ca om. dar încă nu ne-am decis. Trebuie să ne cunoaștem mai bine. Nu am nicio legătură cu despărțirea lui de David Goffin”, a spus Halep în timpul conferinței de presă de la finalul meciului cu Serena.

Thierry Van Cleemput, fostul antrenor al lui David Goffin, a confirmat că va începe să lucreze cu Simona Halep (1 WTA, 27 de ani). Va fi o perioadă de probă, iar primul turneu la care vor colabora cei doi se va desfăşura la Doha şi are startul pe 11 febuarie.

Totul a fost confirmat de către antrenorul belgian.

“După ce a pierdut David (Goffin) sâmbătă seară, el (Darren Cahill) m-a întrebat dacă mă interesează să dau o mâna de ajutor. Am zis de ce nu? Mă înţeleg foarte bine cu Simona şi cu Darren. Colaborarea lor s-a încheiat, iar eu şi David am pus stop. Le-am zis că lumea va începe să vorbească, dar au zis că nu e nimic grav şi că ar fi drăguţ dacă aş putea veni. Aşa că am făcut asta.

Thierry Van Cleemput a colaborat cu David Goffin de la începutul lui 2014, dar cei doi s-au despărțit oficial ieri. De-a lungul carierei i-a mai pregătit pe Olivier Rochus, Steve Darcis și a fost asistent în echipa de Cupa Davis, scrie GSP.

Thierry Van Cleemput nu a exclus posibilitatea de a o pregăti pe Simona Halep, însă nici nu a confirmat că va fi noul antrenor al liderului WTA.

“Nu ajută la nimic, doar să zic nişte prostii! Lăsaţi-mi un pic de timp!”, a spus belgianul, când a fost întrebat de Simona Halep, scrie news.ro.

 

Potrivit fostului tenismen profesionist Filip Dewulf, Van Cleemput va colabora cu Halep de probă, la turneele de la Doha şi Dubai, din luna februarie, înainte de a lua o decizie pe termen mai lung.

Van Cleemput a fost la antrenamentul Simonei Halep dinaintea meciului de luni, cu Serena Williams, apoi i-a oferit ultimele indicaţii la vestiare. În timpul meicului, el a stat aproape de loja stafului româncei.

În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput a fost până, de curând, antrenorul lui David Goffin. El l-a pregătit pe numărul 1 belgian din aprilie 2014, jucătorul reuşind să ajungă în Top 10 ATP. El i-a mai pregătit pe Steve Darcis şi Olivier Rochus, iar între 2002 şi 2005 a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Belgiei.

Ieri, după eliminarea lui David Goffin, Sudpresse scoate la iveală negocierile dintre Halep și Van Cleemput. Jurnaliștii aminteau că antrenorul a refuzat-o pe româncă inițial, înaintea turneului, dar s-a răzgândit între timp.