Anunțul momentului despre vaccinul Pfizer! Cât de eficientă este a treia doză? Tocmai s-a aflat

Pfizer și BioNTech au realizat un nou studiu care arată că cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID are o eficiență de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii. Cele două companii spun că studiul clinic de fază 3 a fost realizat în rândul a „10.000 de persoane cu vârsta peste 16 ani”.

„Este vorba despre primele rezultate de eficacitate ale unui studiu randomizat pentru un rapel cu vaccinul anti-COVID-19”, au spus cele două companii.

Acest studiu a fost realizat în timp ce „varianta Delta de coronavirus a fost principala tulpină” care a circulat în această perioadă.

„Aceste rezultate demonstrează încă o dată utilitatea dozelor de rapel (booster) în eforturile noastre de a proteja populaţia împotriva acestei boli”, a declarat Albert Bourla, director general al Pfizer.

În comunicatul trimis de cele două companii mai este specificat că vârsta medie a participanţilor la studiu a fost de aproximativ 53 de ani.

Autoritățile din SUA se pregătesc să vaccineze și copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani cu Pfizer

Casa Albă vine cu precizări de ultimă oră referitore la evoluția campaniei de vaccinare anti-covid. Sursa citată a dezvăluit miercuri planul de a începe în noiembrie imunizarea împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer a 28 de milioane de copii americani cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Potrivit AFP, Casa Albă așteaptă încă autorizaţia din partea autorităţilor sanitare. Totodată, sursa citată precizează că vaccinările încep la doar câteva zile după ce se primește recomandarea finală.

„Eforturile noastre de planificare înseamnă că vom fi gata să începem vaccinările în câteva zile după recomandarea finală” din partea Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, a afirmat Casa Albă într-un comunicat.

În același timp, un grup de experţi al CDC este programat să se reunească pe 2 şi 3 noiembrie în legătură cu această chestiune, iar recomandarea agenţiei urmează să fie publicată foarte curând după această dată.

Amintim faptul că, în urmă cu câteva zile, un comitet consultativ al Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite va analiza datele furnizate de Pfizer, pe 26 octombrie. În cazul în care decizia sa este pozitivă, FDA va da undă verde pentru a deschide calea către CDC.