După câteva zile cu vreme neașteptat de caldă și și temperaturi de primăvară avem parte de o schimbare radicală. Meteorologii anunță scăderi de temperaturi importante. Se pare că, în sfârșit, vine iarna în România.

Schimbare radicală a vremii

Specialiștii spun că în Moldova, Muntenia, Oltenia şi local în centrul ţãrii temperatura aerului va marca o scãdere, în condiţii de nebulozitate joasã şi ceaţã persistente în mare parte din zi, pe suprafeţe mici asociate cu burniţã.

În restul teritoriului valorile termice se vor menţine mai ridicate faţã de normele climatologice ale perioadei, iar cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi izolat ploi slabe. Mai mult, Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi local în Banat şi Crişana.

Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 5 şi 15 grade, mai coborâte în zonele cu ceaţã persistentã şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest. Cel mai frig va fi în depresiunile intramontane, acolo unde vor fi între -2 şi 10 grade, și mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -7 grade. Presiunea atmosferică va scãdea semnificativ, anunță Antena 3.