Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la Antena 3, că nu crede ca va fi nominalizat premier de către Traian Băsescu, exprimându-şi convingerea că va fi anunţat un Guvern Negoiţă sau Boc şi spunând că, într-o astfel de situaţie, PNL se va afla în opoziţie.

„Ce aş face dacă Traian Băsescu m-ar desemna premier? Aş face Guvernul. Pentru că, deşi nu mi-am dorit acest lucru şi nu îl ambiţionez, dacă sunt pus în această situaţie, decât să avem alt Guvern Boc şi o altă bătaie de joc, da, aş lua acest taur de coarne împreună cu partidele care ar compune Guvernul, am face un program de guvernare pentru care am şi avem idei şi au şi alţii şi am începe să guvernăm. Dar nu o să se întâmple chestiunea asta şi va trebui să facem din opoziţie ceea ce putem face pentru România în perioada care urmează”, a susţinut Crin Antonescu.

Liderul liberal a argumentat că nu îşi poate imagina că Traian Băsescu şi PDL vor decide să conlucreze cu PNL şi vor veni foarte repede, în zilele următoare, cu un Guvern Negoiţă sau cel mai probabil Boc.

Întrebat dacă există vreo şansă ca PNL să participe la guvernare într-un Guvern condus de Emil Boc, Antonescu a replicat: „Nu, niciuna”.

SURSA: Mediafax