„Pe piața locuințelor de lux se înregistrează cerere și există clienți, atât timp cât produsul oferit are un preț competitiv. Alia Apartments lansează o promoție pentru apartamentele din complex, atât pentru vânzare cât și pentru închiriere. Astfel, primele zece apartamente vândute vor putea fi achiziționate la un preț de 97.000 de euro + TVA pentru un apartament cu două camere, respectiv 127.000 de euro + TVA pentru un apartament cu trei camere. Totodată, primele 10 apartamente închiriate vor avea o chirie lunară începând cu 500 de euro + TVA.” a declarat Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker România, companie desemnată manager de proiect de către creditorul majoritar Unicredit Ţiriac
Bank.

Preţurile practicate înainte de insolvenţă în cadrul complexului depăşeau 2.500 euro/mp, în condiţiile în care suprafaţa apartamentelor variază între 68 şi 300 mp, cu exceţia penthouse-ului.

„În această lună a fost depus planul de reorganizare al societății, estimat pe parcursul unui an și jumătate. Rezultatele sunt foarte bune și estimăm că vom tranzacționa toate locuințele pe parcursul planului de reorganizare”, a declarat Andreea Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al proiectului.

Unicredit Ţiriac Bank are de recuperat de pe urma acestui proiect circa 25 mil. euro, de vreme ce a asigurat 50% din finanţarea necesară dezvoltării Alia Apartments.

Proiectul rezidențial a fost finalizat în octombrie 2010 de către spaniolii de la Alia Inmobiliaria şi este format din 124 de apartamente amplasate în trei clădiri cu 6, 8 respectiv 20 de etaje. Proiectul, care include de la apartamente cu două camere până la apartamente duplex, dispune de o parcare subterană pe două etaje, cu 200 de locuri, precum și de alte facilități ca piscine, saună, SPA și sală de fitness. Locuințele amplasate la ultimul etaj al fiecărei clădiri beneficiază de piscina și grădină proprii, amplasate pe terase.