Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Asociaţia Profesională a Agenţilor Imobiliari din România (APAIR) au semnat un protocol de colaborare pentru protejarea intereselor consumatorilor de servicii imobiliare.

Protocolul încheiat între cele două instituţii va răspunde nevoii de informare a consumatorilor privind practicile comerciale incorecte din domeniul imobiliar.

„ANPC şi APAIR vor colabora pentru identificarea, prevenirea si combaterea încălcărilor legislaţiei privind protecţia consumatorilor de servicii imobiliare. În principal, vom avea în vedere practicile de atragere a consumatorilor prin furnizarea unor date nereale, atât în ceea ce priveşte imobilul cât şi agentul imobiliar, omiterea unor informatii importante pentru consumator şi încheierea contractelor în afara prevederilor legale în vigoare”, a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC.

Principalele mijloace de colaborare vizează schimbul reciproc de date, informaţii şi documente legate de identificarea unor practici comerciale incorecte utilizate de operatorii economici din sectorul imobiliar; îmbunătăţirea sistemului de informare a consumatorilor cu privire la eventuale practici comerciale incorecte din domeniul imobiliar; informarea agenţilor imobiliari, membri APAIR, cu privire la obligaţiile pe care le au în relaţia cu consumatorii de servicii imobiliare.