Din cercetările efectuate a rezultat că apa minerală provenea din sursa F4 Roşu Vatra Dornei, judeţul Suceava. Ca urmare a demersurilor ANPC, Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale (SNAM) a emis o adresă conform căreia pentru sursa F4 Roşu nu sunt înregistrate rezerve/resurse de ape minerale naturale. SNAM, care are în concesiune sursa F4 Roşu, a precizat că nu furnizează apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj.

'Societatea Naţională a Apelor Minerale, care are în concesiune sursa de apă, ne-a spus ca nu furnizează apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj. Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale, în conformitate cu HG 1020/2005 pentru aprobarea normelor tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale, articolul 6, spune că pe teritoriul României pot fi comercializate sub denumire de ape minerale naturale numai apele naturale recunoscute de ANRM sau autoritatea competentă dintr-un stat membru al UE. Au fost verificaţi 93 de operatori economici, s-au oprit de la comercializare 73.606 litri din surse F4 Roşu şi operatorul economic, în mod voluntar, a retras 44.646 litri din această sursă. S-au aplicat 36 de amenzi contravenţionale, în valoare de 268.100 lei', a declarat preşedintele ANPC, Marius Duncă, într-o conferinţă de presă.

Totodată, a fost oprită temporar de la comercializare o cantitate de 27.554 litri care avea ca sursă un alt izvor pentru care ANPC urmează să primească rezultate. AGERPRES