Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind posturile vacante, cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Judeţul Cluj – 1.259,  în Bucureşti – 781, precum şi în judeţele Iaşi – 646, Braşov – 623 şi Hundoara- 458. La polul opus, cele mai puţine locuri de muncă vacante sunt în judeţele Mehedinţi- 54, Sălaj- 49, Ialomiţa- 47, Olt- 46 şi Caraş-Severin- 9.
La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 679 de locuri de muncă, cererea cea mai mare fiind pentru ingineri şi subingineri, dar se caută şi referent de specialitate financiar-contabilitate, programator, contabil şef, administrator financiar şi consilier financiar-bancar.
Pentru studii medii, profesionale şi pentru lucrătorii necalificaţi sunt disponibile 9.695 locuri de muncă. Cele mai numeroase posturi sunt pentru confecţioner-asamblor articole din textile (1.191) şi muncitor necalificat in industria confectiilor (774). Pentru poziţia de operator confecţioner în industria de îmbrăcăminte-ţesături, tricotaje, mat. sintetice sunt disponibile 660 de posturi.