ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă) informează într-un comunicat că dintre aceste joburi, cele mai multe sunt în Spania şi Italia.

Potrivit sursei citate, în Spania sunt scoase la concurs 816 locuri de muncă, pentru muncitori necalificaţi în agricultură, şofer de camion şi maseur. În Italia sunt oferite 140 locuri de muncă pentru asistent medical generalist şi îngrijitor persoane, în Germania 126 de locuri de muncă, cele mai multe pentru asistent medical, iar în Slovacia 87. 

Tot prin intermediul reţelei EURES România, angajatorii pun la dispoziţie 80 de locuri de muncă în Austria, 60 în Marea Britanie, 30 de posturi în Malta, 25 în Republica Cehă, 20 în Slovenia, 12 în Norvegia, 10 în Bulgaria, 10 în Croaţia, şase în Finlanda, şase în Ungaria, cinci în Irlanda şi două în Luxembourg. 

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma. 

Agenţii economici oferă, miercuri, aproape 23.000 de locuri de muncă, la nivel naţional, cele mai multe pentru muncitori necalificaţi, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). 

Potrivit sursei citate, din totalul celor 22.927 de posturi vacante, 3.054 sunt disponibile în Bucureşti, 2.295 în Sibiu şi 1.686 în judeţul Ilfov. La polul opus, se situează judeţul Mehedinţi, cu 37 de locuri de muncă disponibile. 

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.613), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.159), manipulant mărfuri (1.104), lucrător comercial (989), confecţioner asamblor articole textile (793), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide (714), agent de securitate (553), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (533), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (518), ambalator manual (515). 

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro, conform sursei citate.

AGERPRES