Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis recent o informare cu privire la vremea din România. Aceasta este valabilă până mâine, la ora 18:00, timp în care vor fi ninsori și vânt puternic. În unele zone se va depune polei.

Elena Mateescu a spus cum va fi vremea în următoarele zile

Directorul ANM, Elena Mateescu, a oferit mai multe informații. Potrivit specialistei, în zile de marți și miercuri vor fi înregistrate temperaturi de până la 7-8 grade. Ulterior, la mijlocul săptămânii vor fi înregistrate valori de de 13 grade.

Începând de vineri, valorile de temperaturi vor scădea semnificativ, cel mult până la 6 grade. În zona de sud vor mai fi posibile valori de 10-11 grade Celsius.

„Din punct de vedere termic, vorbim de temperaturi pozitive ziua, astfel încât astăzi și mâine contăm pe temperaturi de până la 7-8 grade, cu valori de 13 grade joi, la mijlocul săptămânii.

Începând de vineri însă, în jumătatea nordică a țării, valorile de temperaturi vor scădea semnificativ, cel mult până la 6 grade, în timp ce în sud, inclusiv în Capitală, vor mai fi posibile valori de 10-11 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3.

Se va depune strat de zăpadă în zona Munților Apuseni

De asemenea, aceasta a mai spus că se va depune strat de zăpadă în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali. Vântul va avea intensificări în special la munte, în zona montană înaltă. Rafalele ar putea depăși 60-80 de km/h. În zonele mai joase, de relief, rafalele vor atinge valori de 45-60 km pe oră.

„Până atunci însă vorbim de o informare meteorologică valabilă până mâine seară, la ora 18:00. Va ninge, se va depune strat de zăpadă în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, iar începând din această noapte, și în restul zonei montane dar și în zonele intracarpatice, discutăm și de precipitații sub formă lichidă care, în partea de sud și est a țării, vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări în special la munte, în zona montană înaltă, unde rafalele pot depăși 60-80 de km/h, viscolind zăpada, dar și în zonele mai joase de relief, la viteze de 45-60 km pe oră”, a mai spus Elena Mateescu.